Esdeveniments

Jornada de la European Industry Days a València: Oportunitats per a la innovació i digitalització de la indústria valenciana”

Jornada de la European Industry Days a València: Oportunitats per a la innovació i digitalització de la indústria valenciana”

La Comissió Europea celebrarà a principis de febrer a Brussel·les la tercera edició dels European Industry Days. Diferents ciutats de tota Europa acolliran al llarg dels mesos de gener, febrer i març diverses jornades paral·leles sobre temes relatius a la indústria i la digitalització. 

L'Institut ai2 de la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) han organitzat a València la jornada: "Oportunitats per a la innovació i digitalització de la indústria valenciana", l'objectiu de la qual és desglossar les mesures dutes a terme per l'administració autonòmica, amb ajuda de diversos agents, per a incrementar el pes de l'activitat industrial en l'economia d'aquesta regió. Amb la sessió es persegueix conéixer les oportunitats que es deriven de la digitalització industrial i algunes de les iniciatives més innovadores que en aquest sentit estan sent dutes a terme a la Comunitat Valenciana per a impulsar la indústria 4.0.

Específicament, un dels eixos prioritaris de l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent per a la Investigació i la Innovació de la Comunitat Valenciana RIS3-CV es la fabricació avançada, un aspecte que també està present en l'Agenda Indústria 4.0 de la Comunitat Valenciana, document de referència per a la digitalització de la indústria en aquesta zona.

Al mateix temps, també és necessari proporcionar a les empreses una visió clarificadora de la digitalització en la indústria, especialment de les tecnologies habilitadores que la sustenten, les quals han sigut eix dels treballs de l'AVI en els comités estratègics, així com de la iniciativa TECH4CV.

Finalment, s'oferirà una visió del model impulsat des de la Comissió Europea per a la transformació digital, els Digital Innovation Hub (DIH), així com el desenvolupament d'HUB4MANUVAL a València.

L'esdeveniment permetrà compartir aquests i altres aspectes del coneixement de la indústria 4.0 entre tots els agents amb competències en la planificació dels processos de transformació empresarial, així com divulgar entre els assistents les millors pràctiques per a donar suport a els mecanismes de la indústria 4.0.

La jornada tindrà lloc el 13 de febrer al Saló d'Actes de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València, CPI-UPV. Estarà dirigida a interessats en la indústria 4.0, especialment agents representatius en competències d'innovació: empreses, centres tecnològics, administracions públiques i associacions empresarials.