Últimes novetats

Altres notícies

Ves enrere María José Salvador presenta 'CaLab', el nou espai d'innovació de l'habitatge impulsat por la Generalitat

María José Salvador presenta 'CaLab', el nou espai d'innovació de l'habitatge impulsat por la Generalitat

27 de Febrer de 2018. 

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha presentat 'CaLab', un àrea dinàmica i activa d'innovació de l'habitatge impulsat per la Generalitat per a "desenvolupar i potenciar la renovació de l'hàbitat que millore la qualitat i atenga a les necessitats específiques de les persones a cada moment de la seua vida". 

Així s'ha expressat la consellera en l'acte de presentació d'aquest espai que ha servit també per a lliurar els premis 'Noves estratègies habitacionales', emmarcats dins de 'CaLab' i creats per la Generalitat para estudiants d'arquitectura de la Comunitat amb el propòsit de dissenyar un pis pilot que "incorpore la innovació en perspectiva de gènere, flexibilitat d'usos així com equitat i diversitat de l'hàbitat".

Es tracta de "crear sinergies" per a poder conèixer no solament quin tipus d'habitatge necessitem en el segle XXI, sinó també quin tipus d'habitatge necessitem al llarg del cicle vital.

A l'acte han assistit, entre altres persones, el director de l'Escola d'Arquitectura d'Alacant, Antonio Macià, el director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura València, Iván Cabrera, la directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró i la directora general de EIGE, Helena Beunza, així com estudiants de les dues universitats. 

Les persones, en el centre de la política d'habitatge 

En la seua intervenció, Salvador ha assegurat que 'CaLab' és una "plataforma de coordinació d'iniciatives, en col·laboració amb altres entitats, especialment amb les universitats de la Comunitat Valenciana" perquè des de la Generalitat consideren que "la recerca, el desenvolupament i la innovació han de servir per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones".

D'aquesta manera, la consellera ha recordat, que l'actual Consell ha posat a les persones en el centre de la seua política i el dret a l'habitatge amb l'impuls de la Llei per la Funció Social de l'Habitatge i ha instat a fer una "reflexió pausada però decidida sobre les noves formes d'habitar perquè un gran nombre d'habitatges existents no és conforme a les nostres necessitats vitals". És més, ha insistit que és necessari preguntar "què habitatge volem per a saber què societat volem ser".