Esdeveniments

« Ves enrere

Smart Specialisation @ Work

Smart Specialisation @ Work

Han passat ja més de quatre anys des que les Smart Specialisation Strategies (RIS3) van entrar oficialment en la política europea. Per a garantir un aprenentatge efectiu a partir de la implementació de l'Especialització Intel·ligent, és important seguir construint un espai de comunicació i col·laboració entre pensadors i executants, basat en una base empírica i conceptual compartida. L'objectiu d'aquest taller és enfortir aqueix terreny comú amb la intenció de millorar el suport a les polítiques.

Durant el taller es presentarà la sèrie d'articles "Smart Specialisation at work " desenvolupada en la Unitat de Desenvolupament Territorial del Joint Research Centre. Aquests documents ofereixen una visió global i única de l'evolució actual de l'aplicació de les RIS3 en els territoris de la UE, a través de les diferents tècniques aplicades a les diferents fonts d'informació.

En aquest taller es recaptaran les aportacions i els punts de vista dels participants sobre les conclusions i les metodologies presentades, amb la intenció de millorar la labor analítica i de suport a les polítiques de la Unitat de Desenvolupament Territorial. També proporcionarà recomanacions específiques per a futures línies de recerca i activitats sobre RIS3, amb vista a la valoració de la condició habilitadora de RIS3 per al període de programació 2021-2027 dels Fons Estructurals Europeus.

El taller estarà obert al públic, amb un objectiu d'unes 50 persones, des d'acadèmics fins a professionals de l'àmbit de la política regional i personal de les institucions europees.