Esdeveniments

« Ves enrere

RUVID organitza una jornada sobre participació de les universitats en RIS3-CV

RUVID organitza una jornada sobre participació de les universitats en RIS3-CV

27/06/2018

Jornada: Implementació de l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent per a la Recerca i Innovació a la Comunitat Valenciana (RIS3-CV) i participació de les universitats.

 

El dimecres 27 de juny de 2018 es va celebrar la Jornada Implementació de l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent per a la Recerca i Innovació a la Comunitat Valenciana (RIS3-CV) i participació de les universitats, en la Ciutat Politècnica de la Innovació.

L'Estratègia d'Especialització Intel·ligent per a la Recerca i Innovació a la Comunitat Valenciana (RIS3-CV) és una proposta per a la transformació del model productiu valencià. Es basa a promoure un sistema d'innovació eficaç assentat en principis orientats a l'assoliment de resultats òptims en l'àmbit de l'economia productiva de la Comunitat.

El paper del sistema del sistema valencià de ciència, tecnologia i innovació, i en concret el del sistema universitari, és fonamental, sent essencial el seguiment i participació en la implementació de l'estratègia per part de les universitats. La producció científica, els resultats de recerca i innovació, i les activitats de transferència (patents, col·laboracions amb l'empresa, generació d'empreses de base tecnològica i innovadores) contribuiran de manera decisiva al desenvolupament de l'estratègia.

D'altra banda, l'alineament d'activitats dels àmbits d'activitat de la universitat, amb una vertadera integració del triangle del coneixement (educació-innovació-recerca), permetrà potenciar el desenvolupament de la nostra comunitat incrementant al seu torn els recursos destinats a l'activitat universitària en totes les seues facetes.

La Jornada té com a objectiu divulgar els avanços de la implementació de la RIS3-CV, donant a conèixer les últimes iniciatives desenvolupades i fins i tot en fase de disseny que són de gran interès per al sistema valencià d'innovació i recerca.

A més, es complementa el programa abordant el programa Catlabs de la RIS3 de Catalunya, la situació a Europa, i alguns avanços de les perspectives per a les pròximes estratègies S3 quant a plantejaments encara no oficials de la Comissió Europea.