notícies

Taula Redona: Reflexions sobre el futur de la política d'innovació

Taula Redona: Reflexions sobre el futur de la política d'innovació

Els desafiaments de la cohesió territorial, el creixement inclusiu i el canvi climàtic.

En l'esdeveniment participarà Kevin Morgan, conseller especial de la Comissió Europea en Polítiques Regionals i professor en la Universitat de Cardiff, Regne Unit. 

Generar un debat sobre el futur de les polítiques de desenvolupament regional, en un context en què s'espera que aquestes puguen solucionar problemes econòmics, socials, polítics i ambientals és un dels objectius de la taula "Reflections on the future of innovation policy: the challenges of territorial cohesion, inclusive growth and climate change".

Després de la crisi financera i econòmica de 2008, les inversions en el desenvolupament de les regions perifèriques d'Europa i altres continents no han aconseguit revertir l'estancament econòmic generat. Investigacions recents demostren que el sorgiment de fenòmens populistes està relacionat amb la percepció que tenen les poblacions en aquestes zones, al no sentir-se beneficiades del progrés econòmic viscut a les regions centrals. No obstant això, aquestes mateixes regions perifèriques poden ser focus de creativitat i innovació, desenvolupant tecnologies i idees disruptives que poden beneficiar-se, precisament, per estar lluny dels centres de poder polític i econòmic.

Partint d'aqueixa perspectiva, en la trobada es compartiran algunes de les iniciatives més interessants que s'han desenvolupat a la Comunitat Valenciana, en l'àmbit de la innovació, i comptarà amb la participació d'Olivia Estrella López, secretària general de l'Agència Valenciana de la Innovació; Elisa del Riu, directora de l'Àrea Tècnica de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana; Victoria Pellicer, presidenta de la Cooperativa Som Energia i tècnica d'Energia en Les Naus; i José Luis Hervás-Oliver, catedràtic d'Innovació a la Universitat Politècnica de València. Posteriorment, Kevin Morgan, professor en la Universitat de Cardiff i Conseller Especial de la Comissió Europea en Polítiques Regionals, presentarà una visió més global del futur d'aquestes polítiques. Morgan és un dels acadèmics més influents en el tema de la innovació i desenvolupament territorial de les últimes dècades. La taula serà moderada per Pedro Marques, investigador en INGENIO (CSIC-UPV).

La trobada es realitzarà el 25 de setembre, a les 18 hores, a la Casa de la Ciència del CSIC a València (C/ de la Bailia, 1). Aquest espai de reflexió es realitza en el marc de les activitats de contingut científic que INGENIO (CSIC-UPV) organitza per a commemorar el seu 20 aniversari. 

L'acte es realitzarà en anglés.